"...Το καλοκαίρι του 1895 ο Λωτρέκ αποφάσισε μαζί με τον φίλο του και φωτογράφο Μωρίς Γκιμπέρ να κάνουν ένα ταξίδι από τη Χάβρη στο Μπορντό. Για τον Τουλούζ φάνταζε σαν μια ιδανική ευκαιρία να ξεφύγει λίγο από το Παρίσι και τον κόσμο που συναναστρεφόταν στον λόφο της Μονμάρτης..."

Αφήγηση: Ντίνος Ποντικόπουλος
Κείμενο και συρραφή εικόνων: Γιώργος Περισανίδης

Το κείμενό μου με εικόνα και ήχο:


“...You did what you did to me
Now it's history I see
Here's my comeback on the road again...”

Όταν ακόμα πήγαινα σχολείο, η “κοπέλα” που είχα στο χωριό, διέσωσε πολλές φορές την αντρική μου αξιοπρέπεια. Είχα πάντα μια σχεδόν έμφυτη δειλία να προσεγγίζω γυναίκες και έτσι η “πίστη” που έδειχνα σε αυτή την μακρινή σχέση με έβγαζε πάντα από αυτή τη δύσκολη θέση.

Στον Μαξ Μπροντ οφείλουμε την αναγνώριση του έργου του Κάφκα, την παγκόσμια επιτυχία του μυθιστορήματος «Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ και την καθιέρωση του Λέων Γιανάτσεκ ως έναν από τους κορυφαίους συνθέτες της όπερας.

Η πρώτη ποιητική απόπειρα του Νίκου Καββαδία έγινε το 1933, όταν εκείνος σε ηλικία μόλις 23 χρόνων κυκλοφόρησε με δικά του έξοδα σε μόλις 245 αντίτυπα την πρώτη από τις δύο ποιητικές συλλογές που εξέδωσε όσο ζούσε, με τίτλο "Μαραμπού".

Άνοιξα προσεκτικά τα φύλλα μου και είδα ότι είχα πάρει δυο μαύρα δυάρια. Όταν για πολύ ώρα δεν είχα φύλλο και χωρίς να πολύ πιστεύω σε αυτά, άλλαζα πάντα τον τρόπο που κοιτούσα τα φύλλα.

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 1876, Deadwood, South Dakota (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)

Ο James Butler Hickok λίγο πριν τα 40 του χρόνια, ήταν ήδη ένας θρύλος της Άγριας Δύσης. Τα τελευταία 15 χρόνια με το μουστάκι να είναι το χαρακτηριστικότερο σημείο του κατάφερε να επιβάλλει και το παρατσούκλι Wild Bill Hickok και να ξεφύγει έτσι από το Duck Bill που τον αποκαλούσαν πιο μικρό λόγο των χειλιών του.

Σελίδα 1 από 14

Facebook